Huovutus,  Lapaset,  Ohjeet

Pakkasille

 Villapaidasta jäi vielä hieman lankaa jäljelle ,joten päätin kokeilla kuinka hyvin tästä onnistuu tehdä huovutetut lapaset. No hyvin ne onnistuu.Näistä tuli hyvin tiiviit ja napakat lapaset. Varmastikkin lämpöiset, ja sopivan pehmeät.Lanka: Sömand’s Garn 
Puikot: 5mm
Koko: n 10v /pieni S

Ohje on oma

Luo 48silmukkaa, sukkapuikoille. Neulo 2 kerrosta nurin. Neulo sitten sileää neuletta ,niin että työn korkeus on 16cm.

Tee peukalon paikka 1 puikolle. Neulo 1s oikein, siirrä sitten seuraavat 8 silmukkaa apulangalle. Luo tilalle uudet 8silmukkaa ja jatka lapasen neulomista kerros loppuun. Jatka neulomista niin pitkään kunnes lapasen korkeus on peukalon tyvestä mitattuna 14cm. Aloita kärki kavennukset. Neulo 1 ja 3 puikon  puikon alussa 2oikein yhteen ja 2 sekä 4 puikon lopussa 2 oikein yhteen. Tee kavennuksia niin pitkään että silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi päätä silmukat.
Poimi peukalontyvestä yhteensä 18silmukkaa(apulangan silmukat mukaanluettuna). Jaa silmukat 3 puikolle ja neulo peukaloa 9cm ja aloita kavennus. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 silmukkaa oikein yhteen. Kun silmukoita on jäljellä 6, katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Tee toinen lapanen samoin. Tee siinä peukalon paikka 2 puikon loppuun, (peilikuvana.)

Huovuta lapaset 40 asteessa kirjopesuohjelmalla. Laita lapasten joukkoon vaikka pyyhe mukaan. Laita myös lapasten sisään ja peukaloiden sisään pienet pussit jotta ne ei huopuisi kiinni.

28 kommenttia

Jätä vastaus